Affiliate marketing princippet

Affiliate marketing en kort fortalt en metode til at fremme en online forretning. En ønsket annoncør henvender sig typisk til et affiliate netværk, som har et net af andre virksomheder (kaldet affiliates eller publishers), som tjenerpenge på at vise annoncørens annoncer på deres medie/medier.

 

Hvis man arbejder som affiliate / publisher for et affiliate netværk, så aflønnes/ belønnes man med en månedlig provision. Der er flere forskellige afregningsformer. Bl.a. klik kampagner (CPC), hvor affiliates afregnes med en provision pr. klik de skaber for en annoncør. Lead kampagner (CPL), hvor affiliates afregnes med en provision pr. lead (eks. en person der viser interesse for produktet uden at købe). CPO (cost pr. order), her afregnes affiliates med en provision hver gang der skabes en ordrer eller et salg. CPO kører typisk med en fast pris pr ordrer/ salg. Der findes også affiliate programmer der køres med %-vis afregning ud fra den indkøbskurv den handlende skaber – eks. 10 % af en ordrer skaffes via en affiliate.

De fleste affiliate programmer kører ud fra no cure no pay princippet. DVS. får man som annoncør ikke den “ydelse” /service der er ønsket, så betales der heller ikke noget.
Dette er også en fordel for affiliates / publishers at det er no cure no pay. De aktive personer kan tjene meget, mens andre der ikke yder så stor en indsats også får betalt der efter.

 

Jeg kender en del til mange danske affiliate netværk, da jeg har arbejdet med disse ting i flere år. I er velkommen til at skrive til mig, hvis i ønsker råd eller lign.

Med venlig hilsen
Casper Ravn-Sørensen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *