Bedre vilkår for iværksættere

Den nuværende røde regering har meldt ud at de ønsker at skabe arbejdspladser. De er netop kommet med en såkaldt vækstpakke der skal “sætte gang i hjulene”. Personligt mener jeg ikke at forslaget tilnærmelsesvis er tilfredsstillende, og jeg kan slet ikke se at der skulle være tale om mærkbare ændringer for iværksætterne og de mindre virksomheder. Forslaget er simpelthen ikke vidtgående nok, og det efterlader os samme sted – vilkårene for at starte virksomhed, og dermed skabe arbejdspladser, i Danmark, er for dårlige.

Som iværksætter har man muligheden for at skabe jobs, ikke bare optage allerede opslåede stillinger, men rent faktisk skabe helt nye arbejdspladser, og dermed også bidrage til værdifuldt til samfundet. Problemet er bare at forudsætningerne for at starte en ny virksomhed op i dag er for dårlige. Mange iværksættere tjener ikke en rød reje i den første lange periode efter de har realiseret deres idé, da det som regel er forbundet med store afskrivninger af stable en ny virksomhed på benene.  Men det er jo lige netop disse iværksættere der på sigt kan skabe de jobs som regeringen i øjeblikket efterspørger.

Jeg mener derfor at der fra politisk side skal gøre noget mærkbart for at forbedre vilkårene for dem med de gode ideer – iværksætterne – de skal kunne mærke at det rent faktisk kan betale sig for dem at realisere deres idé og drøm, uden at de nødvendigvis er nødsaget til at optage meget store lån eller pantsætte deres værdier. Jeg mener at det er disse iværksættere der kan skabe de efterspurgte jobs, så det er logisk at give dem så gunstige forhold som muligt. Regeringen burde se iværksætter som en investering i fremtiden. I stedet for stedet for, så har disse nystartede virksomheder præcis samme vilkår som etablerede virksomheder.

Når man starter egen virksomhed, og knokler 60-70 om ugen, uden at forvente en indtjening i det første lange rum tid, udviser man både engagement og vilje til at lykkes, og det er netop denne befolkningsgruppe man skal kærtegne og pleje fra politisk side, da det netop er dem der potentialet til, på sigt, at smide penge tilbage i statskassen.

For mig at se at det kun Liberal Alliance der egentlig har forstået hvad der skal til at for at få skabt de nødvendige arbejdspladser i landet. Der skal være så gunstige vilkår som muligt for dem der virkelig ønsker at bidrage konstruktivt til samfundet ved f.eks. at skabe arbejdspladser. Liberal Alliance har forstået at det netop er gennem iværksætteri og et stærkt erhvervsliv at der bliver råd til velfærdssystem vi kender og holder af her i Danmark. Men hvis fortsætter i den nuværende regerings retning, hvor det bliver sværere og sværere at starte egen virksomhed, ja så ender vi et sort hul hvor færre og færre smider penge i statskassen, og flere og flere hiver penge ud af den.

Det er vigtigt at få vendt udviklingen, får skabt gode forhold for iværksætterne, og dermed skabt grobund for at starte bæredygtige virksomheder der kan sikre at vi også i fremtiden har et velfungerende velfærdsstat.

Et opråb til politikkerne på Christiansborg! Der skal bedre vilkår til iværksættere i Danmark.

Casper Ravn-Sørensen

One thought on “Bedre vilkår for iværksættere

  1. Det kunne også være interessant, hvis der var nogen som kendte til iværksætter vilkår fra øvrige EU lande – eller lande som bare gør meget for iværksætteri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *